Κλιμακτηριακή οστεοπόρωση

Κλιμακτηριακή Οστεοπόρωση

osteoporosi1

Η οστεοπόρωση και τι πρέπει να γνωρίζουμε γι αυτή

Είναι η νόσος που χαρακτηρίζεται από προοδευτική απώλεια της οστικής μάζας του σκελετού και προκαλεί ευκολότερα κατάγματα. Eίναι συχνή πάθηση, εγκαθίσταται ύπουλα και εξελίσσεται συνήθως χωρίς συμπτώματα, χωρίς πόνο.

Προσβάλλει περισσότερο τη σπονδυλική στήλη, τα ισχία και τους καρπούς. Eίναι πολύ συχνή στις ανεπτυγμένες χώρες και πλήττει ιδιαίτερα τις γυναίκες.Η μελέτες έχουν καταλήξει ότι 4 στις 10 γυναίκες που πάσχουν, θα πάθουν ένα ή περισσότερα κατάγματα στη ζωή τους.  

Τι προκαλεί την οστεοπόρωση;

  • Προχωρημένη ηλικία.
  • Γυναικείο φύλο.
  • Μικρόσωμη ή λεπτή εμφάνιση.
  • Πρόωρη εμμηνόπαυση ή διαταραχές του κύκλου.
  • Κατάχρηση καπνίσματος και οινοπνευματωδών.
  • Καθιστική ζωή και περιορισμένη φυσική άσκηση.
  • Ανεπαρκής πρόσληψη ασβεστίου.

Η συχνότερη αιτία είναι η ελάττωση της οστικής μάζας που συμβαίνει μετά την εμμηνόπαυση, αυτό δηλαδή που ονομάζεται μετεμμηνοπαυσιακή οστεοπόρωση.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΑΣ

ΚΑΝΤΕ ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ 

Σε συνεργασία με την Assisting Nature

Η δύναμη μας κρύβεται στην απόλυτη εξειδίκευση. Όλο το επιστημονικό προσωπικό και ιδιαίτερα οι γιατροί, οι εμβρυολόγοι και οι γενετιστές μας, έχουν εξειδικευθεί στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού, αποτελούν διακεκριμένα μέλη της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας αναπαραγωγής, οι μελέτες τους δημοσιεύονται στα εγκυρότερα περιοδικά της ειδικότητας μας και προσκαλούνται ανά την υφήλιο για διαλέξεις στην σύγχρονη αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.

dr-najdecki logo

+30 2310 707030

Καραολή & Δημητρίου 96
Εύοσμος, 56224, Θεσσαλονίκη

docnajdecki@gmail.com