Υπέρηχοι στην εγκυμοσύνη

Αποτελεσματικότητα υπερηχογραφήματος

Αποτελεσματικότητα υπερηχογραφήματος

Η αποτελεσματικότητα του υπερηχογραφήματος στο Β' τρίμηνο

Το Βρετανικό Κολέγιο Μαιευτήρων-Γυναικολόγων θεσμοθετώντας τις προδιαγραφές καλής ιατρικής πρακτικής συστήνει σε όλα τα Αγγλικά Νοσοκομεία να δίνεται πριν το υπερηχογράφημα σε όλες τις έγκυες γυναίκες ένα ενημερωτικό φυλλάδιο έτσι ώστε να γνωρίζουν τις δυνατότητες της εξέτασης.

Υπερηχογράφημα 2ου Επιπέδου

Υπερηχογράφημα 2ου Επιπέδου

Γύρω στις 20 εβδομάδες το έμβρυο έχει σχεδόν διαμορφωθεί στην τελική του μορφή. Στη φάση αυτή εκεί ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του πλακούντα και η κυκλοφορία του αίματος ανάμεσα στη μητέρα και το έμβρυο. Ενώ η ανατομία των περισσότερων εμβρυϊκών οργάνων ελέγχεται ήδη στο 1° τρίμηνο, ο έλεγχος της εμβρυϊκής καρδιάς (echo-cardiograph) γίνεται στις 20 εβδομάδες, ώστε να είναι πλήρης.

Υπέρηχοι στην εγκυμοσύνη

455150 91946067 w320

Σήμερα ο υπερηχογραφικος έλεγχος της εγκυμοσύνης γίνεται σαν εξέταση ρουτίνας. Βασιζόμαστε πάντα στην αρχή ότι όσο πιο πολλές πληροφορίες έχουμε για το νεογνό τόσο καλύτερα είναι για εσάς και για το νεογέννητο.

Υπερηχογράφημα 1ου Τριμήνου

Υπερηχογράφημα 1ου Τριμήνου

Ο κίνδυνος ώστε το έμβρυο να έχει χρωματοσωμική ανωμαλία (π.χ. σύνδρομο Down) αυξάνει όσο μεγαλώνει η ηλικία της μητέρας. Η παλιά αντίληψη, ότι μόνο οι γυναίκες πάνω από 35 ετών θα έπρεπε να υποβληθούν σε αμνιοπαρακέντηση, έχει ξεπεραστεί. Ο κύριος σκοπός του προληπτικού ελέγχου στο 1° τρίμηνο της κύησης είναι να υπολογιστεί η ατομική πιθανότητα της κάθε γυναίκας για σύνδρομο Down στη συγκεκριμένη εγκυμοσύνη.

dr-najdecki logo

+30 2310 707030

Καραολή & Δημητρίου 96
Εύοσμος, 56224, Θεσσαλονίκη

docnajdecki@gmail.com