Ανδρική υπογονιμότητα

Ανδρική Υπογονιμότητα & Σύγχρονη Αντιμετώπιση

Η ανδρική γονιμότητα παρουσιάζει φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν επιδέχεται θεραπείας, μιας και οι εξελίξεις στο χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι ραγδαίες.

Ανδρική Υπογονιμότητα

Ένα ζευγάρι χαρακτηρίζεται υπογόνιμο, όταν δεν καταφέρνει να φτάσει σε κύηση μετά από ένα έτος συχνών σεξουαλικών επαφών χωρίς τη χρήση αντισυλληπτικών μεθόδων

Ορισμός ανδρικής υπογονιμότητας

Ο όρος υπογονιμότητα έχει αντικαταστήσει τον άκομψο και απόλυτο όρο στειρότητα που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν και αναφέρεται στο ζευγάρι που επιθυμεί και βρίσκεται σε προσπάθεια τεκνοποίησης και όχι μεμονωμένα στους συντρόφους, δηλαδή τον άνδρα ή τη γυναίκα ξεχωριστά.

Καλοήθης υπερπλασία του Προστάτη

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ εν συντομία) είναι μια από τις συχνότερες καλοήθεις παθήσεις του άνδρα. Λόγω της αύξησης του μεγέθους του προστάτη που προκαλεί, μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη της ουρήθρας, παρακώλυση της ομαλής ροής των ούρων και εμφάνιση διαφόρων συμπτωμάτων από το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα, το σύνολο των οποίων καλείται προστατισμός.

Καρκίνος του Προστάτη

Απαντήσεις σε ερωτήσεις που μπορεί να μας αποσχολούν:

Προστατίτιδα

Τι είναι η προστατίτιδα;

Η προστατίτιδα είναι μία φλεγμονή ή μικροβιακή λοίμωξη του προστάτη. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον οι μισοί άνδρες θα παρουσιάσουν τουλάχιστον ένα επεισόδιο προστατίτιδας στη ζωή τους. Άν προσβληθεί κάποιος από προστατίτιδα, δεν αυξάνεται η πιθανότητα να παρουσιάσει κάποια άλλη νόσο του προστάτη. Δεν είναι μεταδοτική προς τη σύντροφο, καλό όμως είναι να αποφεύγονται οι επαφές κατά την οξεία φάση ή έξαρση της νόσου.

Παθήσεις του Προστάτη

Τί είναι ο προστάτης;

Τί είναι ο προστάτης

Ο προστάτης είναι ένα συμπαγές όργανο και συγκεκριμένα ένας αδένας, ο οποίος έχει το μέγεθος και το σχήμα κάστανου και βρίσκεται μπροστά από το ορθό και σε στενή επαφή με αυτό, κάτω από την ουροδόχο κύστη και περιβάλλει την ουρήθρα, από την οποία εξέρχονται τα ούρα.

Η ακριβής λειτουργία του προστάτη δεν είναι πλήρως εξακριβωμένη, γνωρίζουμε όμως ότι παράγει το γαλακτώδες υγρό που μεταφέρει τα σπερματοζωάρια κατά την εκσπερμάτιση, καθώς και ότι αποτελεί έναν ανατομικό και ανοσολογικό φραγμό για την προστασία της κύστης και του ανώτερου ουροποιητικού από ουροπαθογόνα μικρόβια.

IMSI-Νέα τεχνική Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

IMSI (ενδοκυτταροπλασματική έγχυση μοφολογικά επιλεγμένων σπερματοζωαρίων):Μια καινούρια τεχνική Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής περιλαμβάνει την εξέταση του σπέρματος με υψηλής ανάλυσης μικροσκόπιο περίπου 5 φορές καλύτερο από αυτό που χρησιμοποιείται έως τώρα με αποτέλεσμα να επιλέγονται αυτά, των οποίων το σχήμα και το μέγεθος υποδηλώνει καλή γενετική ποιότητα. Η τεχνική επιτρέπει τη λεπτομερή απεικόνιση της κεφαλής των σπερματοζωαρίων και την αξιολόγηση των βλαβών που πιθανώς υπάρχουν στο DNAπου περιέχεται μέσα στην κεφαλή.

dr-najdecki logo

+30 2310 707030

Καραολή & Δημητρίου 96
Εύοσμος, 56224, Θεσσαλονίκη

docnajdecki@gmail.com