Το ιστολόγιό μας

Χρήσιμα άρθρα και ενημερώσεις από το blog μας

Minimal stimulation IVF

Minimal stimulation IVF

Το Minimal stimulation είναι μια σχετικά νέα τεχνική Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και προσφέρει μια πιο ήπια εκδοχή της διέγερσης των ωοθηκών σε σύγκριση με τους παραδοσιακους μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης και μπορεί να είναι μια εξαιρετική διαδικασία για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ φυσικόυ κύκλου και παραδοσιακής εξωσωματικής γονιμοποίησης - IVF.

Mini-IVF έχει σχεδιαστεί για να προσλάβει μόνο μερικά (αλλά υψηλής ποιότητας) ωαρια, αποφεύγοντας έτσι τους κινδύνους υπερ-διέγερσης, μειώνοντας τον αριθμό των ενέσεων και μειώνοντας δραματικά το κόστος των φαρμάκων.

Minimal stimulation IVF θα αποδώσει, κατά μέσο όρο, 2-4 ωαρια και μπορεί να παράγει 1-4 έμβρυα, αυξάνοντας τις πιθανότητες για τουλάχιστον ένα υγιές έμβρυο για εμβρυομεταφορα . Με μίνι-IVF, έχουμε μικρότερο αριθμό των ωαριων , αλλά οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν τέλεια έμβρυα.

Ακόμη για περιπτώσεις των ηλικιωμένων γυναικών με χαμηλό αποθεματικό των ωοθηκών υπάρχει πλεονέκτημα του μίνι-IVF με σχεση ​​ την υψηλή διέγερτικη δοσολογια. Τα φάρμακα τα οποία χρησιμοποιούνται μπορεί να είναι : παράγοντες ωορρηξίας όπως Clomid σε συνδυασμό με χαμηλές δόσεις γοναδοτροπινών ή ανταγωνιστές του GnRh με χαμηλή δόση hMG / FSH. Η διαδικασία της ωοληψίας παραμένει η ίδια με εκείνη που γίνεται στην παραδοσιακή εξωσωματική γονιμοποίηση και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων με ενδοφλέβια αναισθησία (μέθη).

Ποια είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα;

  • Σημαντικά μειώνει την χρυσή φαρμάκων κατά τη διάρκεια της διέγερσης των ωοθηκών
  • Μείωνει των κινδύνω για την υπερδιέγερση των ωοθηκών (ΣΥΩ),
  • Μειώνει το κόστος που συνδέεται με φάρμακα που χρησιμοποιούνται
  • Μειώνει το χρόνο μεταξύ των κύκλων Εξωσωματικης

Minimal IVF και ανάγκη για πιο «φυσιολογικές » θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης με λιγότερες δαπάνες κερδίζουν γρήγορα την δημοτικότητα. Minimal πρωτόκολλo εξωσωματικής γονιμοποίησης μπορεί να ξεκινήσει κατευθυαν μετα απο έναν φυσικό κύκλο της γυναίκας ή μετά από σύντομη χορήγηση των (από του στόματος αντισυλληπτικών χάπιων ) στην πορεία της προετοιμασίας του κύκλου.

Η επιλογή της Minimal εξωσωματικής γονιμοποίησης εξαρτάται από την προτίμηση του ασθενούς , συγκεκριμένες ιατρικές καταστάσεις καθώς και τα επίπεδα των ορμονών. Σε επιλεγμένες ομάδες ασθενών (ηλικίας κάτω των 35 ετων, φυσιολογική ωοθηκική εφεδρεία), τα ποσοστά επιτυχίας της mini IVF είναι εξαιρετικά .

Υπάρχουν άραγε και ποια είναι τα μειονεκτήματα της μεθόδου ;

Ναι τα λιγότερα αυγά (ωάρια) που είναι διαθέσιμα για γονιμοποίηση και ως εκ τούτου λιγότερα έμβρυα που διατίθενται για τη μεταφορά. Η κατάψυξη (κρυοσυντήρηση) πλεοναζόντων εμβρύων είναι απίθανη δεδομένου ότι λιγότερα έμβρυα δημιουργούνται.

Στην Assisting Nature Σας προσφέρουμε την κορυφαία εμπειρία στην χρυσή των πρωτόκολλων minimal IVF που είναι ασφαλή, αποδεδειγμένος, αποτελεσματικοί και εξαιρετικά προσιτοί . Μια ολοκληρωμένη συμβουλευτική συνάντηση μαζί μας, θα βοηθήσει να προσδιορίσετε αν είστε καλός υποψήφιος για minimal IVF γονιμοποίηση και τι άλλο μπορεί να σας οδηγήσει σε μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη.

dr-najdecki logo

+30 2310 707030

Καραολή & Δημητρίου 96
Εύοσμος, 56224, Θεσσαλονίκη

docnajdecki@gmail.com