Το ιστολόγιό μας

Χρήσιμα άρθρα και ενημερώσεις από το blog μας

Αντηλιακή προστασία

Καλοκαιρινή αντηλιακή προστασία

Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη καθημερινά, γιατί οι ακτίνες του ήλιου είναι ιδιαίτερα βλαβερές για το δέρμα και την υγεία μας. Τα ποσοστά του καρκίνου του δέρματος αυξάνονται σημαντικά με την έκθεση στον ήλιο και το αντηλιακό συμβάλλει αποδεδειγμένα στην πρόληψή του.

Συγκεκριμένα, το μελάνωμα αποτελεί τον πιο θανατηφόρο από όλους τους τύπους καρκίνου του δέρματος. Μεγάλη έκθεση στον ήλιο ευνοεί ανάπτυξη άλλους τύπους καρκίνου του δέρματος, όπως το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα. Η θεραπεία του καρκίνου δέρματος περιλαμβάνει την χειρουργική αφαίρεση της βλάβης, αλλά μπορεί επίσης να περιλαμβάνει βήματα όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία.

Όλοι οι τύποι επιδερμίδας χρειάζονται αντηλιακή προστασία, από τους πιο ανοιχτόχρωμους μέχρι και τους πιο σκούρους. Επιπλέον, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο χωρίς την κατάλληλη προστασία έχει ως αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση του δέρματος και την εμφάνιση πανάδων.

Είναι ασφαλή τα αντηλιακά;

Το FDA, όμως, στις πρόσφατες μελέτες, τονίζε ότι υπάρχουν και βλαβερά συστατικά στα χημικά αντηλιακά προϊόντα.Τα συστατικά αυτά είναι η αβοβενζόνη, η οξυβενζόνη, το οκτοκρυλένιο, η ομοσαλάτη, η οκτισαλάτη, η οκτινοξάτη και μπορεί τα επίπεδα αυτών των χημικών ουσιών να ξεπέρνουν τις κατευθυντήριες γραμμές του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Τι πρέπει να κάνω;

Είναι σίγουρα καλύτερο να προτιμάμε αντηλιακά με βάση τα ορυκτά, καθαρά οργανικά ή φυσικά αντηλιακά, που περιέχουν συστατικά όπως το διοξείδιο του τιτανίου, το οξείδιο του ψευδαργύρου η υαλουρονικο οξύ. Αν και η παραγωγή τους, είναι σαφέστατα πιο ακριβή, αποτελούν όμως σημείο αναφοράς και μέχρι σήμερα, τον πλέον ασφαλή και υγιή τρόπο αντηλιακής προστασίας για κάθε τύπο του ανθρώπινου δέρματος.

Η επιλογή μας

Επωφεληθείτε από την συνεργασία του ιατρείου μας με την Εταιρεία OrganicMotherCare, η οποία προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία οργανικών και φυσικών αντηλιακών προϊόντων. Με τη βοήθεια του εξειδικευμένου τμήματος της OrganicMotherCare μπορείτε να επιλέξτε τα προϊόντα για την καλοκαιρινή αντηλιακή προστασία σας, με σημαντική έκπτωση -10%, χρησιμοποιώντας το εκπτωτικό κουπόνι SUNPROTECTION2023.

Σας ευχόμαστε καλό και ασφαλές καλοκαίρι!

dr-najdecki logo

+30 2310 707030

Καραολή & Δημητρίου 96
Εύοσμος, 56224, Θεσσαλονίκη

docnajdecki@gmail.com