Εμβολιασμός κατά του καρκίνου του τραχήλου

Έλεγχος HPV – mRNA

Το PreTect Proofer ελέγχει την ενεργότητα του HPV ιού μέσω της ανίχνευσης mRNA των Ε6/Ε7 ογκογονιδίων των πέντε ιικών γονοτύπων HPV 16, 18, 31, 33 και 45 οι οποίοι ευθύνονται για τα περισσότερα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας παγκοσμίως. Δημοσιευμένες έρευνες καταδεικνύουν ότι περίπου το 90% των περιστατικών καρκίνου του τραχήλου της μήτρας οφείλονται στους παραπάνω HPV τύπους.

Τροποποίηση της άδειας κυκλοφορίας του Cervarix λόγω διευρυμένης προστασίας

Την διευρυμένη προστασία που προσφέρει το εμβόλιο Cervarix της GlaxoSmithKline έναντι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αναγνωρίζει  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων, εγκρίνοντας  την τροποποίηση της άδειας κυκλοφορίας του.

Πισω απο τον καρκινο του τραχηλου της μητρας υπαρχει παντα ο ιος των ανθρωπινων θηλωματων

Πισω απο τον καρκινο του τραχηλου της μητρας υπαρχει παντα ο ιος των ανθρωπινων θηλωματων. Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων ανιχνεύεται στο 99.7% των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας

Εμβολιασμός κατά του καρκίνου της μήτρας

Εμβολιασμός

Ο εμβολιασμός είναι τώρα διαθέσιμος. Ο ιός είναι πολύ διαδεδομένος και μεταδίδεται εύκολα, αλλά ευτυχώς το ανοσοποιητικό σύστημα αντιμετωπίζει τις περισσότερες λοιμώξεις χωρίς η γυναίκα να καταλαβαίνει καν ότι είχε προσβληθεί από αυτές.

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι κληρονομικός. Δεν είναι. Προκαλείται από έναν κοινό ιό, με κάποιον τύπο του οποίου θα έρθει σε επαφή περίπου το 80% των γυναικών κάποια στιγμή στη ζωή του. Συνήθως όμως η αρχική επαφή με τον ιό συμβαίνει σε νεαρές ηλικίες.

Ενημέρωση για τον εμβολιασμό

dr-najdecki logo

+30 2310 707030

Καραολή & Δημητρίου 96
Εύοσμος, 56224, Θεσσαλονίκη

docnajdecki@gmail.com