Το ιστολόγιό μας

Χρήσιμα άρθρα και ενημερώσεις από το blog μας

Συνταγή Organic MotherCare No.1

Συνταγή Organic MotherCare No.1

Η σωστή χρήση φαρμάκων και αλοιφών είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που αντανακλούν στην αποτελεσματικότητα κάθε θεραπείας.

Για αυτό πιστεύουμε ότι η πρόταση μιας δοκιμασμένης και συγκεκριμένης συνταγής θα σας βοηθήσει να επωφεληθείτε από την ποιότητα των οργανικών προϊόντων μας.

Γενετικός έλεγχος για υποψήφιους γονείς

Γενετικός έλεγχος για υποψήφιους γονείς

Με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας στο πεδίο της βιοιατρικής δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης πληθώρας ελέγχων, που αποσκοπούν στην αποκάλυψη πιθανών γενετικών παραλλαγών που μπορεί ελλοχεύουν κίνδυνους. Ο προ-συμπτωματικός γενετικός έλεγχος αφορά και τους δυο υποψήφιους γονείς, με σκοπό την πρόληψη των πιο συχνών και σοβαρών κληρονομικών νοσημάτων.

Αντηλιακή προστασία

Καλοκαιρινή αντηλιακή προστασία

Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη καθημερινά, γιατί οι ακτίνες του ήλιου είναι ιδιαίτερα βλαβερές για το δέρμα και την υγεία μας. Τα ποσοστά του καρκίνου του δέρματος αυξάνονται σημαντικά με την έκθεση στον ήλιο και το αντηλιακό συμβάλλει αποδεδειγμένα στην πρόληψή του.

Καινοτόμες τεχνολογίες

Καινοτόμες τεχνολογίες στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Αδιαπραγμάτευτα, η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι ο κλάδος της επιστήμης με τα περισσότερα άλματα και τις πιο συναρπαστικές εξελίξεις. Και αυτό γιατί έγινε το πεδίο εκείνο όπου η επιστημονική έρευνα συνδυάστηκε με τεχνολογία αιχμής και αυτά με τη σειρά τους βρήκαν εφαρμογή στον πιο όμορφο και αγνό στόχο, τη δημιουργία υγιών παιδιών.

Αναζωογόνηση ενδομητρίου

Αναζωογόνηση ενδομητρίου με θεραπεία PRP

Η ενδομήτρια έγχυση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια PRP (Platelet Rich Plasma) αποτελεί μια νέα και σύγχρονη μέθοδο, στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με στόχο να αυξήσει περαιτέρω τα ποσοστά επιτυχίας.

Organic mothercare

Γνωρίζεις τι σημαίνει φυσικό καλλυντικό;

Τα φυσικά καλλυντικά πληρούν μια σειρά κριτηρίων υψηλών προδιαγραφών και για αυτόν τον λόγο είναι κορυφαίας ποιότητας. Κατόπιν οδηγίας της Επιτροπή Δημόσιας Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης διευκρινίζεται ότι φυσικό καλλυντικό είναι αυτό που έχει παρασκευαστεί από συστατικά φυτικήςπροέλευσης.

Μεταρρυθμίσεις στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Καινούργιο νομοσχέδιο και νέα εποχή για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη

Παρακολουθήστε την συνέντευξη του Ρομπερτ Ναιντετσκι, επιστημονικά υπεύθυνου των ΜΙΥΑ Assisting Nature.

Organic Mothercare

Μπορεί ένα οργανικό, φυσικό και Ελληνικό καλλυντικό να συναγωνιστεί γνωστούς διεθνείς οίκους;

Απλά δοκιμάστε και αποφασίστε μόνοι σας.

Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στην Ελλάδα. Από τα παράθυρα των σπιτιών μας, παρατηρούσαμε την καταπληκτική φύση του τόπου μας... Τον Όλυμπο κατά τη διάρκεια του έτους... Τα νησιά μας καλοκαίρι και χειμώνα...

έλεγχος του μικροβιώματος του ενδομητρίου

Ο έλεγχος του μικροβιώματος του ενδομητρίου

Η φυσιολογική βακτηριδιακή χλοριδα του ενδομητρίου φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχής εμφύτευση του εμβρύου και την ομαλή πορεία της εγκυμοσύνης. Η παρουσία παθογόνων μικροοργανισμών και ακόμη περισσότερα επικράτηση παθολογικής χλωρίδας στο εσωτερικό της μήτρας αναμφισβήτητα συμβάλλει στης αποτυχίες της εμφύτευσης και στην μην φυσιολογική εμφύτευση, προκαλώντας παλινδρόμησης, αποβολές και ακόμη πρόωρο τοκετό.

Δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη

Δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη

Το διάστημα της κύησης, αν και απαιτητικό, μπορεί να είναι από τις πιο χαρμόσυνες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Η δυσκοιλιότητα, ωστόσο, είναι μια από τις δυσάρεστες εκπλήξεις που επιφυλάσσει η κύηση. Όπως θα φροντίσει να σας ενημερώσει ο γυναικολόγος σας, η δυσκοιλιότητα είναι από τις πιο συχνές επιπλοκές της εγκυμοσύνης με το 40% των γυναικών να εμφανίζει δυσκοιλιότητα κατά την περίοδο της κύησης.

Καινοτομίες στην IVF

Καινοτομίες στην IVF

Υστεροσκόπηση με διαδικασία FEI (Fundus Endometrial Incision), πρώην endometrial scratching

Σε πολλές περιπτώσεις, πριν την εμβρυομεταφορά, στους ασθενείς μας προσφέρεται η διαδικασία FEI μαζί με τη διαγνωστική υστεροσκόπηση, η οποία αντικατέστησε πλήρως την παλιά μέθοδο γνωστή ως scratching του ενδομητρίου.

Υστεροσκόπηση

Τι είναι η Υστεροσκόπηση;

Η υστεροσκόπηση είναι μια ενδοσκοπική μέθοδος διερεύνησης της ενδομήτριας κοιλότητας, του εσωτερικού δηλαδή της μήτρας όπου γίνεται η εμφύτευση του εμβρύου και φιλοξενείται η εξελισσόμενη κύηση. Κατά την υστεροσκόπηση μια λεπτή κάμερα, υστεροσκόπιο, διέρχεται μέσω του κόλπου και του τραχήλου στο εσωτερικό της μήτρας, το οποίο διατείνεται με τη χρήση φυσιολογικού ορού.

IVF ασφαλείς

Μπορεί η αντισυλληπτική αγωγή, η θεραπεία υποκατάστασης και IVF, να είναι ασφαλείς;

Τι πρέπει να θυμόμαστε ξεκινώντας ορμονοθεραπεία στην σημερινή εποχή ? Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη του λεπτομερέστατου προληπτικού ελέγχου πριν το ξεκίνημα οποιαδήποτε ορμονικής αγωγής. Είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί η ύπαρξη γενετικών προδιαθέσεων για θρόμβωσης και καρκίνο του μαστού, οι οποίες στην διάρκεια της αγωγής, συσσωρευτικά μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά το γυναικείο οργανισμό.

DeflaGyn

DeflaGyn - Yποχώρηση των HPV σχετιζόμενων τραχηλικών βλαβών

Το DeflaGyn® ένα καινοτόμο σύστημα προάγει την αυτόματη ύφεση και υποχώρηση των HPV σχετιζόμενων τραχηλικων βλαβών.

 • Με ανώτερη αποτελεσματικότητα έναντι των HPV-σχετιζόμενων τραχηλικών βλαβών κατά την περίοδο της αναμονής & παρακολούθησης.
 • Συνιστά την 1η τοπική θεραπεία με σημαντική αποτελεσματικότητα κατά των τραχηλικών βλαβών θετικών σε p16/Ki-67.
Υπερηχογραφική Σαλπιγγογραφία (HyFoSy)

Τι είναι και πως γίνεται η Υπερηχογραφική Σαλπιγγογραφία (HyFoSy)

Η Υπερηχογραφική Υστεροσαλπιγγογραφία (HyFoSy) είναι μια σύγχρονη υπερηχογραφική εξέταση που διενεργείται από έμπειρο γυναικολόγο, ειδικό αναπαραγωγικής ιατρικής, για να ελεγχθεί η ενδομήτρια κοιλότητα και η διαβατότητα των σαλπίγγων.

Ποιοτικά κριτήρια σπέρματος

Ποιοτικά κριτήρια σπέρματος

Πως γίνεται εξέταση σπέρματος και ποια είναι τα ποιοτικά κριτήρια; Εξετάζονται οι ακόλουθοι παράγοντες:

 • Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων
 • Η κινητικότητα τους
 • Η μορφολογία τους
 • Η γλοιότητα του σπέρματος
 • Ο χρόνος ρευστοποίησης του σπέρματος
 • Το pH του
 • Η ύπαρξη μικροβίων
γενετικός, χρωμοσωμικός έλεγχος

Γιατί ο γενετικός, χρωμοσωμικός έλεγχος έχει τόσο μεγάλη σημασία για την πορεία μιας υγιούς εγκυμοσύνης

Καινούργια οδηγία Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων

Οι μεγαλύτεροι Επιστημονικοί Φορείς του κόσμου όπως:

 • το EBCOG (European Board & College of Obstetrics and Gynaecology)
 • το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων και
 • η Εταιρεία Μητρικής και Εμβρυϊκής Ιατρικής
Σπερματέγχυση ( IUI ) - εξελίξεις

Σπερματέγχυση ( IUI ) - εξελίξεις και νέα δεδομένα στην απλούστερη μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής :

Ο έλεγχος της πραγματικής ποιότητας του σπέρματος πριν ξεκινήσετε το ταξίδι της γονιμότητας σας, μπορεί να μειώσει τη σπατάλη πολύτιμου χρόνου , οικονομικών δαπανών και, κυρίως, τον συναισθηματικό πόνο, που μπορεί να είναι το πιο οδυνηρό κόστος από όλα.

Σπερματέγχυση ( IUI ) - πότε εφαρμόζεται

Σπερματέγχυση ( IUI ) - πότε εφαρμόζεται ;

Πρόκειται για την απλούστερη & οικονομικότερη μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, κατά την οποία το ειδικά επεξεργασμένο-εμπλουτισμένο σπέρμα τοποθετείται στην κοιλότητα της μήτρας της γυναίκας με ένα ειδικό καθετήρα (απαραίτητη προϋπόθεση η διαβατότητα των σαλπίγγων). Η γονιμοποίηση επέρχεται φυσιολογικά, χωρίς καμία παρέμβαση. Το ποσοστό επιτυχούς κύησης φτάνει μέχρι 12%.

συντήρησης γονιμότητάς

Κατάψυξη ωαρίων και διαδικασία «συντήρησης γονιμότητάς» ( social freezing)

Κατάψυξη ωαρίων σε νέες γυναίκες, ηλικίας 28 μέχρι 35 ετών με αποδεδειγμένο υψηλό δείκτη γονιμότητας μπορεί να θεωρηθεί ως προληπτική πράξη και να εξασφαλίσει την προοπτική μιας νέας γενιάς γυναικών. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα τους διαφυλάξει τη μελλοντική δυνατότητα τεκνοποίησης, χρησιμοποιώντας, στην πλειοψηφία τους, ευπλοειδίες, τα κατεψυγμένα ωάριά τους.

dr-najdecki logo

+30 2310 707030

Καραολή & Δημητρίου 96
Εύοσμος, 56224, Θεσσαλονίκη

docnajdecki@gmail.com