Εγκυμοσύνη - Χρήσιμες συμβουλές

Ρούχα και εγκυμοσύνη

Ρούχα και εγκυμοσύνη

Τώρα που είστε έγκυος είναι φυσικό μέρα με τη μέρα να διαπιστώνετε ότι η γκαρνταρόμπα σας θέλει αλλαγή.

Προσοχή όμως. Μην ξεχνάτε ότι στην εγκυμοσύνη είναι αναγκαίο να φοράτε άνετα ρούχα και όχι στενά. Μην φοράτε ποτέ συνθετικά ρούχα (νάιλον) ή εσώρουχα, αλλά πάντα βαμβακερά.

Φροντίστε ώστε τα ρούχα που θα φοράτε να συνδυάζουν άνεση, κομψότητα και πρακτικότητα. Να ανοίγουν εύκολα (αν είναι δυνατό να έχουν φερμουάρ μπροστά), να έχουν φαρδιά μανίκια και να μην είναι στενά στο λαιμό.

Ο στηθόδεσμος δεν πρέπει να είναι στενός, αλλά ούτε και φαρδύς, συνήθως 1 -2 νούμερα μεγαλύτερος από ότι προ της εγκυμοσύνης είναι αρκετό. Προτιμάτε τους ειδικούς στηθόδεσμούς της εγκυμοσύνης, και πιο άνετοι είναι, και σας επιτρέπουν να περιποιείστε τον μαστό πιο εύκολα.

Το καλοκαίρι πρέπει να ντύνεστε πιο ελαφρά αποφεύγοντας τα συνθετικά ρούχα. Προσoχή στα παπούτσια. Όχι ψηλά τακούνια γιατί είναι δυνατό να χάσετε την ισορροπία σας με αποτέλεσμα να πέσετε. Αν έχετε φλεβiτiδα πρέπει να φοράτε ειδικές κάλτσες. Οι κάλτσες αυτές πωλούνται στα περισσότερα φαρμακεία.

Αν θέλετε να βάλετε κορσέ εγκυμοσύνης, μπορείτε να τον φοράτε, αν και δεν υπάρχει ιατρικός λόγος για αυτό. Η αντίληψη ότι είναι απαραίτητος για να κρατά τη μήτρα ψηλά, ανήκει εδώ και πολλά χρόνια, στο παρελθόν.

dr-najdecki logo

+30 2310 707030

Καραολή & Δημητρίου 96
Εύοσμος, 56224, Θεσσαλονίκη

docnajdecki@gmail.com