Εγκυμοσύνη - Χρήσιμες συμβουλές

Ειδικές εξετάσεις στην εγκυμοσύνη

Ειδικές εξετάσεις στην εγκυμοσύνη

Αμνιοκέντηση:

είναι μία ειδική εξέταση όπου ο γυναικολόγος με την βοήθεια των υπερήχων παίρνει λίγο ενάμνιο υγρό από τον σάκο που βρίσκεται το παιδί. Είναι μέθοδος τελείως ανώδυνη και γίνεται όταν υπάρχουν υπόνοιες ότι υπάρχει πρόβλημα με το παιδί.

Πρέπει να γίνεται σ' όλεςτις γυναίκες που είναι πάνω από 35 ετών και φυσικά σε εκείνες με ιστορικό παιδιών με διάφορα σύνδρομα προηγούμενων τοκετών, όπως σύνδρομο Down κ.α.

Δεν είναι εξέταση που γίνεται σε όλες τις γυναίκες παρά μόνο όταν υπάρχει ένδειξη, πάντως αν χρειαστεί, γίνεται στην 16η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και το πόρισμα βγαίνει σε 25 ημέρες. Με την εξέταση αυτή ελέγχεται ο λεγόμενος καρυότυπος του παιδιού και προσδιορίζεται εκτός των άλλων και το φύλλο του εμβρύου.

Ο Καρδιοτοκογράφος:

είναι ένα μηχάνημα με το οποίο επιτυγχάνουμε συνεχή καταγραφή των παλμών του εμβρύου και των συσπάσεων της μήτρας.

Με το μηχάνημα αυτό έχουμε πάρα πολλές πληροφορίες για την κατάσταση που βρίσκεται το έμβρυο μέσα τη μήτρα. Με το μηχάνημα αυτό εξετάζεται κυρίως η κατάσταση του πλακούντα, επίσης πληροφορούμαστε αν το έμβρυο μέσα στην κοιλιά της μητέρας παίρνει το οξυγόνο που χρειάζεται.

Η όλη εξέταση είναι πολύ απλή και γίνεται με την τοποθέτηση δύο μικροφώνων στην κοιλιά της γυναίκας την ώρα που αυτή είναι ξαπλωμένη. Είναι δυνατό η εξέταση αυτή να γίνει στην διάρκεια της εγκυμοσύνης για διάφορους λόγους και απαιτείται χρονικό διάστημα 30-40 λεπτών. Καθ' όλη τη διάρκεια του τοκετού σε όλη την διάρκεια του, 6α είσαστε συνδεδεμένη με αυτό το μηχάνημα ώστε ανά πάσα στιγμή να ξέρουμε την ακριβή κατάσταση του εμβρύου.

Ηλεκτρονικός καρδιοτοκογράφος για τη συνεχή παρακολούθηση των καρδιακών παλμών του εμβρύου και των συσπάσεων της μήτρας. Στη μονάδα μας υπάρχουν ειδικά μηχανήματα για την παρακολούθηση των παλμών του εμβρύου και των συσπάσεων της μήτρας καθ' όλη τη διάρκεια της εξέλιξης του τοκετού.

Ο σύζυγος εάν επιθυμεί να παραστεί στον τοκετό, θα πρέπει να ενημερωθεί σχετικά και έγκαιρα και αυτό για το καλό της μητέρας όσο και του παιδιού.

dr-najdecki logo

+30 2310 707030

Καραολή & Δημητρίου 96
Εύοσμος, 56224, Θεσσαλονίκη

docnajdecki@gmail.com