Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Ενδομήτρια σπερματέγχυση

Ενδομήτρια σπερματέγχυση

Ενδείξεις:

Η βασική ένδειξη της Ι.U.Ι. είναι η αποτυχία του σπερματοζωαρίου να προσεγγίσει τη μήτρα, οφειλόμενη σε εχθρότητα τραχηλικής βλέννης. Τα τελευταία χρόνια, η χρήση της Ι.U.Ι. έχει επεκταθεί και σε άλλες περιπτώσεις όπως:

  • Ανεξήγητη υπογονιμότητα
  • Ήπια ενδομητρίωση
  • Ύπαρξη αντισπερματικών αντισωμάτων
  • Ανδρική υπογονιμότητα

Αντενδείξεις:

Η χρήση της Ι.U.Ι. αντενδείκνυται σε ασθενείς με απόφραξη σαλπίγγων, σε περιπτώσεις σοβαρών προβλημάτων σπέρματος ως προς τον αριθμό σπερματοζωαρίων, την κινητικότητα, τη μορφολογία τους κ.α.

χρήση της Ι.U.Ι.

Μεθοδολογία:

Το σπέρμα εισέρχεται απευθείας εντός της μητρικής κοιλότητας με τη βοήθεια ειδικού καθετήρα, λίγο μετά την πραγματοποίηση της ωοθυλακιορρηξίας, αφού προηγουμένως πραγματοποιηθεί ειδική διαδικασία ενεργοποίησης του στο εργαστήριο

Ποσοστά επιτυχίας:

Η Ι.U.Ι. μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς προβλήματα σχετιζόμενα με την ύπαρξη ανδρικής υπογονιμότητας. Περίπου το 26% των γυναικών επιτυγχάνουν κύηση μετά από 3 κύκλους θεραπείας με Ι.U.Ι. φθάνοντας το 42% μετά από 6 κύκλους.

Η συνδυασμένη χρήση FSH για πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας και Ι.U.Ι. οδηγεί σε τριπλάσια πιθανότητα επιτυχίας μετά από 4 κύκλους θεραπείας από ότι στην περίπτωση που το σπέρμα τοποθετηθεί στον τράχηλο.

dr-najdecki logo

+30 2310 707030

Καραολή & Δημητρίου 96
Εύοσμος, 56224, Θεσσαλονίκη

docnajdecki@gmail.com